English Lecturer MCQs

  • Post category:English
  • Post last modified:

1. Stephen Leacock is a professor of _______.
A. History
B. Political economy
C. Economics
D. English
ANSWER: B


2. The irony of fate is beatifully brought out in the simple story __________ .
A. Time Machine
B. Open Window
C. Sweets For Angles
D. The ModelMillionaire
ANSWER: C


3. What is the privilege of the rich?
A. Romance
B. Empathy
C. Aristocracy
D. Self-assertion
ANSWER: A


4. How should the poor should be _________ ?
A. generous and reckless
B. arrogant and shy
C. practical and prosaic
D. aggressive and self-control
ANSWER: C


5. The protagonist _______________ of “The ModelMillionaire” is a good looking fellow.
A. Hughie Erskine
B. Alan Trevor
C. Baron Hausberg
D. Colonel
ANSWER: A


6. The girl Hughie loved was _______________.
A. Lucy
B. Laura
C. Linda


D. Leslie
ANSWER: B


7. Laura’s father was a retired _______________.
A. Colonel
B. Headmaster
C. Postmaster
D. Captain
ANSWER: A


8. Colonel demanded ________________ pounds from Hughie.
A. Ten thousand
B. Five thousand
C. Fifteen thousand
D. Twenty thousand
ANSWER: A


9. Who was Hughie’s great friend?
A. Baron Hausberg
B. Nicola
C. Alan Trevor
D. Colonel
ANSWER: C


10. Alan Trevor was a _______________.
A. writer.
B. painter.
C. sculptor
D. artist.
ANSWER: B


11. Where did the Mertons live?
A. Verona
B. Poleta
C. Holland Park
D. Italy
ANSWER: C


12. Alan Trevor was painting a wonderful life size picture of a _________________.
A. Actor
B. Lawyer
C. Physcian
D. Begger
ANSWER: C


13. The only people a painter should know are people who are ____________ and ______________.
A. Bete and beautiful
B. Wise and intelligent
C. Sad and dismayed
D. Smart and good looking
ANSWER: A


14. Trevor was putting the finishing touches to a wonderful life-size picture of a ________________.
A. beggar-man
B. child
C. artist
D. mother
ANSWER: A


15. How much does a model get for sitting?
A. A pound an hour.
B. Five pounds an hour
C. A shilling an hour
D. Five shillings an hour.
ANSWER: C


16. An artist’s heart is his _________________.
A. hands
B. head
C. heart
D. brain
ANSWER: B


17. The old beggar was _______________ one of the richest men in Europe.
A. Baron Hausberg
B. Dorothy Parker
C. Colonel
D. Alan Trevor
ANSWER: A


18. What was the wedding present given to Hughie Erskine and Laura Merton from an old beggar?
A. Cheque for 15,000 pounds
B. Cheque for 10,000 pounds
C. Cheque for 5,000 pounds
D. Cheque for 20,000 pounds
ANSWER: B


19. Who was “The ModelMillionaire”?
A. Baron Hausberg
B. Alan Trevor
C. Hughie Erskine
D. Colonel
ANSWER: A


20. Who made a speech at the wedding breakfast?
A. Alan Trevor
B. Colonel
C. Baron Hausberg
D. Hughie Erskine
ANSWER: C


Pages ( 1 of 13 ): 1 23 ... 13Next »