English Composition MCQs

  • Post category:English
  • Post last modified:

1. Babies_____ when they are hungry.
A. cry
B. cries
C. are crying
D. cried
ANSWER: A


2. Sorry, you can’t borrow my pencil. I___ it myself.
A. was using
B. using
C. use
D. am using
ANSWER: D


3. She____ the piano very well.
A. will play
B. plays
C. play
D. playing
ANSWER: B


4. For dinner last night we____fish and chips.
A. had
B. are having
C. have had
D. will have
ANSWER: A


5. What time______
A. the train leaves?
B. leaves the train?
C. is the train leaving?
D. does the train leave?
ANSWER: D


6. If it’s sunny tomorrow, maybe we ____go to the beach.
A. don’t go
B. went
C. will go
D. go
ANSWER: C


7. The phone_____ . can you answer it, please?
A. rings
B. ring
C. is ringing
D. rang
ANSWER: C


8. They___their new car two weeks ago.
A. have bought
B. bought
C. buy
D. will buy
ANSWER: B


9. My brother_____football in the same club as me.
A. plays
B. played
C. is playing
D. play
ANSWER: A


10. Two children and one adult ____in a fire last night.
A. will die
B. have died
C. are dying
D. died
ANSWER: D


11. The Amazon in Brazil is ____longest river in___South America.
A. the/-
B. -/the
C. -/-
D. a/the
ANSWER: A


12. There are _____ students in the class.
A. much
B. few
C. a lot of
D. many
ANSWER: D


13. _____his friends speaks any English.
A. Both of
B. Some
C. Many
D. Neither of
ANSWER: D


14. ____teachers prefer a class that is fairly consistent in having pupils of the same level.
A. Each
B. Every
C. Most
D. Neither
ANSWER: C


15. The police spoke separately to____suspect.
A. every
B. each
C. some
D. any
ANSWER: B


16. I don’t think____is coming to the party.
A. everybody
B. somebody
C. anybody
D. nobody
ANSWER: B


17. I always keep_____money in my wallet for emergencies.
A. any
B. every
C. some
D. each
ANSWER: C


18. According to the studies, dolphins, whales and_____other sea creatures use highly sophisticated
navigation systems.
A. any
B. a little
C. many
D. much
ANSWER: C


19. The storm continued for ______of the days when we were in New Orleans, but fortunately there
wasn’t_____damage in the city.
A. a few/many
B. several/a lot
C. all/a little
D. most/much
ANSWER: D


20. I will be back _______ 7 o’ clock
A. in
B. on
C. by
D. at
ANSWER: C


Pages ( 1 of 7 ): 1 23 ... 7Next »